Loopbaan dossier ERVAAR PROEFTUIN BESTEL PROEFTUIN

LOB op maat voor de keuze van je leven

Leerlingen die niet weten wat ze willen – als decaan heb je ze dagelijks voor je. Een opbouwend persoonlijk gesprek kan ervoor zorgen dat een leerling wél of niet de juiste keuze maakt. LOB- en burgerschapsonderwijs is hierbij de basis. Leerlingen leren om vat te krijgen op waar ze goed in zijn, slim te kiezen en de juiste stappen te nemen. Een belangrijke les, voor de rest van hun leven.

Proeftuin is een LOB- en burgerschapsmethode ontwikkeld met docenten en leerlingen. De lessen sluiten hierdoor perfect aan op de behoeften van beide doelgroepen. Van loopbaanoriëntatie tot persoonlijke ontwikkeling en effectief leren studeren: in het werkboek houden leerlingen hun complete voortgang bij. Zo bouwen ze aan een mooi dossier waarmee jij als decaan gericht kunt adviseren.

Compleet loopbaandossier

Leerlingen werken per jaar zes eindopdrachten uit met verschillende thema’s. Ze gaan klassikaal aan de slag met actieve opdrachten en werken daarna verder in hun werkboek. Je ziet alle resultaten van leerlingen en kan direct beoordelen waar hij of zij nog aan kan werken. Aan de hand daarvan stel je met hem of haar persoonlijke doelen op.

Proeftuin is opgedeeld in drie leerwerelden:

  • Leren en studeren: leerlingen leren kritisch kijken naar hun studiegedrag en ontwikkelen hun studievaardigheden.
  • Werk en loopbaan: over talenten en wat je ermee kunt – leerlingen oriënteren zich op beroepen die aansluiten op hun interesses.
  • Persoonlijke ontwikkeling: leerlingen leren zichzelf kennen en hoe ze moeten omgaan met anderen.

Decaan Andrea over Proeftuin:

“Proeftuin is breed inzetbaar en waarborgt doorlopende LOB-leerlijnen.”

Nieuwsgierig?
Vraag vrijblijvend een gratis exemplaar van Proeftuin aan. In overleg komen we graag langs om Proeftuin persoonlijk te presenteren.

Lees meer over: