TEST PROEFTUIN BESTEL PROEFTUIN

Proeftuin thuiswerkpakket

Lesgeven in een tijd van social distancing. Dat is nogal een uitdaging. Hoe plan je thuis je schooldag in? En wat als je nu een profiel of vervolgopleiding moet kiezen? Logische vragen in deze bijzondere tijd.

Daarom bieden wij opnieuw vier gratis digitale thema’s aan. Om leerlingen op afstand te motiveren, inspireren en verder te helpen bij de keuzes voor hun (studie)loopbaan. Bij deze thema’s ontwikkelen leerlingen loopbaancompetenties, 21-eeuwse vaardigheden en burgerschapscompetenties.

Hieronder vind je een aantal gratis thema’s die je kunt gebruiken voor jouw klas. Elk thema bevat genoeg materiaal voor vier lessen en opdrachten. Je kunt kiezen uit:

 • Goed plan (onderbouw):
  Hierbij leren leerlingen een realistische en overzichtelijke planning te maken aan de hand van een aantal opdrachten.
 • Kies uit (onderbouw):
  Leerlingen onderzoeken hun interesses en kwaliteiten. Ze leren welke beroepen bij welk profiel passen.
 • Mindset (bovenbouw):
  Bij dit thema ervaren leerlingen dat leren gaat met vallen en opstaan. Ze ontdekken hoe zij zichzelf kunnen motiveren en zich beter kunnen concentreren. En komen achter de voordelen van een groei-mindset.
 • Onderzoek (bovenbouw):
  Hierbij leren leerlingen een onderzoeksvraag formuleren. Daarnaast leren ze verschillende informatiebronnen samen te voegen tot een onderzoek.

Vink hieronder aan van welke thema’s jij de werkbladen wilt ontvangen. Na de registratie nemen wij contact met je op en ontvang je 3 interactieve werkbladen om te verspreiden onder je leerlingen. Deze werkbladen zijn digitaal invulbaar. Zo kunnen jij en je leerlingen ondanks social distancing alsnog aan de slag.

Kies je online LOB-lessen

  Selecteer de gratis LOB-les waar jij werkbladen van wilt ontvangen: Goed PlanKies UitOnderzoekMindset

  Aanhef Dhr.Mevr.

  Hiermee ga ik akkood met de voorwaarden voor het gebruik van de gratis LOB-lessen.

  Vul deze code in: captcha

  Proeftuin is onderdeel van: