ERVAAR PROEFTUIN BESTEL PROEFTUIN

Proeftuin LOB voor leerlingen: ontdek je talenten

Weet jij al wat je later wil worden? Misschien zeg je: geen idee, nog veel te ver weg. Geen zorgen, je bent niet de enige. Toch kan het geen kwaad om er wél alvast over na te denken. Dat scheelt je straks een hoop tijd en energie. Met Proeftuin LOB voor leerlingen ontdek je wat je goed kunt en écht leuk vindt. Kies een studie en baan waar jij gelukkig van wordt.

Zelf aan de slag

Dit doe je niet vanuit je luie stoel. Je leert door te doen. Bij Proeftuin LOB voor leerlingen werk met je klas actief aan quizzen, spellen en filmpjes. Daarnaast werk je opdrachten uit het werkboek of in de digitale omgeving van Proeftuin. Zo bouw je een loopbaandossier op. Handig voor gesprekken met je mentor of decaan! Zo kun je ze gericht om hulp vragen.

Proeftuin is opgedeeld in drie leerwerelden:

  • Persoonlijke ontwikkeling: leer meer over jezelf en hoe je met anderen omgaat. Hoe zit het bijvoorbeeld met de sfeer in je klas?
  • Leren en studeren: alle deadlines halen? Leer slimmer en beter plannen. Ook krijg je tips voor tijdens het leren. Hier heb je voortaan bij elke opdracht of toets iets aan.
  • Werk en loopbaan: welke beroepen passen bij je? Wat moet je daarvoor kunnen en hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief? Ontdek je talenten en wat je ermee kunt.

Vmbo-leerling Fatima (15) over Proeftuin:

“Met Proeftuin kies ik een studie en baan die bij mij past én waar ik plezier in heb.”

Fatima zit in haar derde jaar vmbo-t. Afgelopen jaar heeft ze haar profielkeuze gemaakt, het werd Zorg en Welzijn. Later wil ze namelijk graag iets in de zorg doen. Fatima vertelt: “Als ik nu moet kiezen, dan kies ik voor doktersassistente. Voor mij is het belangrijk dat ik plezier heb in mijn werk. Je kunt wel gaan voor een baan waar je veel geld verdient, maar als je geen plezier hebt dan houd je het niet lang vol. Hier leer ik over en denk ik over na tijdens mijn LOB- en mentorlessen. Dankzij Proeftuin begrijp ik waarom LOB belangrijk is.”

“Ik vind werken uit een boek zelf fijner, ik houd ook heel erg van lezen. Maar het is goed dat je kunt kiezen tussen uit het boek werken of digitaal. Het is fijn om af en toe iets anders te doen dan opdrachten uit het boek. Bijvoorbeeld een video kijken met de hele klas. Ik vind het leuk om op die verschillende manieren iets nieuws te leren.”

Nieuwsgierig?
Vraag vrijblijvend een gratis exemplaar van Proeftuin aan. In overleg komen we graag langs om Proeftuin persoonlijk te presenteren.

Lees meer over: