doorlopende LOB-leerlijnen LOB voor ouders TEST PROEFTUIN BESTEL PROEFTUIN

Zorg dat je kind de juiste studie kiest

Als ouder wil je het beste voor je kind. Een studie die goed bij ze past, bijvoorbeeld. En daarmee een grotere kans op een baan waar hij of zij gelukkig van wordt. Met de complete loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) en burgerschapslessen van Proeftuin ontdekken jongeren hun talenten en wat ze hiermee kunnen.

Goede voorbereiding, half werk

Volgens het Nibud kost een verkeerde studiekeuze ruim 12.000 euro per jaar. Een behoorlijke som geld. En de verloren tijd haal je niet meer in. Om de kans op een juiste beslissing te vergroten, is het belangrijk dat jongeren zich goed voorbereiden op hun vervolgstudie. Met Proeftuin krijgen ze alle hulp om slimme keuzes te maken.

Proeftuin is opgedeeld in drie leerwerelden:

  • Leren en studeren: kinderen leren kritisch kijken naar hun studiegedrag. Ze krijgen tips om efficiënter te leren en plannen. Zo halen ze deadlines en bereiden zich makkelijker voor op een toets.
  • Werk en loopbaan: kinderen ontdekken hun talenten, wat ze ermee kunnen en welke beroepen daarbij passen. Dat maakt hun studiekeuze stukken makkelijker.
  • Persoonlijke ontwikkeling: kinderen leren zichzelf beter kennen en ontwikkelen hun sociaal-emotionele vaardigheden. Hoe gaan ze in hun klas bijvoorbeeld met elkaar om?

Actieve lessen

Docenten betrekken leerlingen actief bij de les. Taaie lesstof wordt leuk. De statische lesopstelling gaat regelmatig aan de kant tijdens uitdagende quizzen of spellen. Je leert beter door te doen.

Na de les verwerken ze de activiteiten in hun werkboek. Zo bouwen ze een loopbaandossier op met al hun doelen en resultaten. Dit is niet alleen handig voor jou en je kind. Ook mentoren en decanen gebruiken dit dossier als basis om resultaten en doelen te bespreken met je kind.

Een leerling over Proeftuin:

“Ik ben een ramp met deadlines. Nu maak ik planningen. Vooruit, soms helpt mijn moeder me daar nog bij. Maar het gaat al een stuk beter.”

Nieuwsgierig?
Vraag vrijblijvend een gratis exemplaar van Proeftuin aan. In overleg komen we graag langs om Proeftuin persoonlijk te presenteren.