Proeftuin genomineerd! Help jij ons winnen?

Hoera!! Proeftuin LOB is wéér genomineerd!! Wat een eer! De NOT heeft Proeftuin LOB genomineerd voor de juryprijs in de categorie VO van de Innovatie Award! 
Deze nominatie is een echte power booster! Zeker nu we zo hard aan het werken zijn om onze nieuwe methode Burgerschap te ontwikkelen. Voor ons weer een teken dat we met de vernieuwde methodes de goede weg zijn ingeslagen! Op 24 januari is de prijsuitreiking tijdens de NOT in de Jaarbeurs.

Click and play!

Onze samenleving verandert snel. Jongeren staan steeds vroeger voor ingewikkelde keuzes: Wie ben ik? Wat wil ik? Waar liggen kansen? Onze nieuwe innovatieve software geeft leerlingen de eigen regie in hun studieloopbaan én biedt de docenten alle mogelijkheden om leerlingen hier actief in te ondersteunen.

Per les kiest de docent uit één van de drie varianten met interactieve presentaties: click and play. De leerling verwerkt persoonlijke ervaringen in digitale opdrachten. Relevante informatie wordt automatisch gefilterd en getoond in het persoonlijke profiel. De opbrengsten worden direct opgenomen in een portfolio-tijdlijn en zo ontstaat er een zichtbare representatie van de loopbaanontwikkeling.

Hiermee combineert Proeftuin het gemak van methodisch werken met de vrijheid om elke les aan te passen aan de klas. Tijdbesparend, interactief en bruikbaar op alle devices!

De leefwereld van jongeren

Leren gaat sneller en beter als het leuk is. Jongeren moeten er écht iets aan hebben, maar docenten ook. Daarom is Proeftuin ontwikkeld in samenwerking met docenten én leerlingen. Het lesmateriaal is hierdoor volledig afgestemd op de leefwereld van jongeren en het ontzorgen van docenten. Breng actie in de klas! Maak taaie lesstof leuk met breinbrekers, quizzen en spellen. De variatie in lesactiviteiten in combinatie met het gebruikersgemak leidt tot actievere en uitdagendere lessen voor de leerlingen.

Elke lesactiviteit is tot in de puntjes voorbereid. Zo hoeft een docent geen filmpjes, quizzen of presentaties meer te maken. Het enige dat een docent nog hoeft te doen is kiezen welke lesvariant het beste aansluit bij de leerlingen en de les te starten.

Leerlingen krijgen toegang tot álle 24 thema’s uit de online leerwereld van Proeftuin (Persoonlijke ontwikkeling, Leren en studeren, Werk en loopbaan). Waardevolle antwoorden worden automatisch verzameld in het persoonlijk profiel en eindopdrachten worden direct opgenomen in de portfolio-tijdlijn.

Docenten geven aan dat Proeftuin een positieve prikkel geeft in de dagelijkse praktijk. Een veel gehoorde opmerking is: “Het wijst zich vanzelf” en ”Alles staat al klaar, ik kan direct beginnen!” en ”Mijn leerlingen werken er graag mee!”

De totaalbenadering en toegang tot alle 24 thema’s maakt Proeftuin compleet. Zo biedt Proeftuin LOB het hele jaar door inspiratie en nieuwe mogelijkheden voor LOB in het VO.

 

Stem op Proeftuin!

Natuurlijk houden we jou op de hoogte over alle nieuwe ontwikkeling rondom de NOT Awards en Proeftuin LOB. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Kom je ook naar de NOT 2023? Je kunt je gratis aanmelden voor de vijf dagen. We zien je graag daar! Wil je ons helpen de publieksprijs binnen te slepen? Doen! Het zou fantastisch zijn!