LOB voor decanen ERVAAR PROEFTUIN BESTEL PROEFTUIN

Uitslag Proeftuin enquête 2023

Wij vragen jullie – decanen, docenten en leerlingen – jaarlijks een enquête in te vullen over Proeftuin LOB. Jullie hebben ‘m weer veelvuldig ingevuld, dank daarvoor! Met jullie feedback maken wij onze lesmethode nóg beter. We delen graag de uitkomst met jullie.

We verdelen de opbrengst uit de enquête onder in vier opvallende thema’s.

1: Actiever is positiever!

Leerlingen zijn véél positiever over Proeftuin én voelen zich meer betrokken bij de methode als docenten actieve lessen geven. Leerlingen begrijpen de lesdoelen dan ook beter. Veel docenten kiezen voor de actieve lesvariant, toch zien we ook dat een deel van de docenten deze lessen nog niet frequent inzet. Daar valt winst te behalen. Wij helpen je graag op weg: doe mee met een gratis webinar   of maak een afspraak met ons  om jouw specifieke vragen en behoeften te bespreken.

2: Maak het aanpasbaar

De vraag om de lespresentaties en het lesmateriaal individueel aanpasbaar te maken zien we geregeld terug in de resultaten van de enquête. Dat is op dit moment helaas nog niet mogelijk, maar we zoeken naar mogelijkheden om aan deze vraag te voldoen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

3: Functionaliteit software

We hebben veel feedback ontvangen over de functionaliteiten van onze software. Zo gaan wij de lessen redactioneel extra checken en laten we crawlers alle linkjes nalopen, zodat alles optimaal werkt. We gaan veel functionaliteiten toevoegen, zodat de software nog beter aansluit bij jullie behoeften. We streven ernaar om een deel van deze updates komend schooljaar uit te rollen.

Proetuin-screen-36

Belangrijke functionaliteiten voor docenten: 

  • Vanuit het leerlingenoverzicht direct kunnen schakelen naar profiel, portfolio en opdrachten van een leerling
  • In het leerlingenoverzicht alléén je eigen klas zien en het aantal deelnemers in een klas zien
  • Bij een les opmerkingen achter kunnen laten

 

Belangrijke functionaliteiten voor leerlingen:

  • Het verwijderen van geüploade bestanden
  • Kunnen achterhalen waarom bepaalde bestanden niet geüpload kunnen worden
  • Het zelf kunnen kiezen welke docent welk materiaal mag inzien

 

Belangrijke functionaliteiten voor decanen:

  • Voortgang van alle klassen en alle leerlingen te zien krijgen
  • Het leerlingenoverzicht filteren op status leerling, klas, etc.
  • Het verwijderen van de inhoud van bepaalde thema’s van zittenblijvers

4: Behoefte aan inclusiviteit binnen het onderwijs

We lezen heel veel terug dat er steeds meer behoefte is aan aandacht voor acceptatie en inclusiviteit binnen het onderwijs, met name op het gebied van LHBTi. Wij zijn trots om te kunnen melden dat wij binnen onze gloednieuwe burgerschapsmethode LEF Burgerschap   hier veel aandacht aan besteden. Het is zelfs een vast onderdeel van onze methode. Naast inclusiviteit behandeld LEF Burgerschap nog veel meer thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van leerlingen.

Mooie woorden

We sluiten graag af met een aantal mooie quotes.

’Met Proeftuin kunnen we leerlingen kennis laten maken met hun executieve functies en zeker in het leerjaar waar ik lesgeef is de voorbereiding op de pakketkeuze bijzonder waardevol. De leerlingen hebben echt veel voorbereiding gedaan om goed onderbouwd een pakket te kunnen kiezen met de doorlopende leerlijn en het portfolio.’

’Proeftuin biedt een goede afwisseling tussen nadenken over je toekomst, bewustwording van je leerstrategieën en digitale risico’s.’ ‘De combinatie van mentorles en LOB werkt voor ons ideaal.’

Bedankt!

We waarderen alle feedback en gebruiken de kritische punten om ons product te verbeteren. Hartelijk dank voor jullie input!

Als je vragen hebt over hoe je lesvoorbereiding moet gebruiken of als je hulp nodig hebt bij het voorbereiden van je lessen, aarzel dan niet om contact   met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder!

Nieuwsgierig?
Vraag vrijblijvend een gratis exemplaar van Proeftuin aan. In overleg komen we graag langs om Proeftuin persoonlijk te presenteren.

Lees meer over: