ERVAAR PROEFTUIN BESTEL PROEFTUIN

Start het schooljaar succesvol met Proeftuin

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Voor sommige leerlingen betekent dit een hele nieuwe school, nieuwe klas of een jaar waarin het maken van keuzes centraal staat. Kortom; een spannende periode voor veel leerlingen. Hoe zorg je voor een succesvolle start? En hoe vul jij komend schooljaar effectief en waardevol in?

Wij helpen je graag op weg met twee gratis thema’s uit de creatieve werkboeken van Proeftuin. Dé onderwijsmethode voor LOB én burgerschap, met doorlopende leerlijnen. Motiveer en inspireer leerlingen. Help ze verder bij het maken van belangrijke keuzes voor hun (studie)loopbaan.

Ontdek gratis thema's

Met deze gratis thema’s geef je een waardevolle invulling voor een start- of kennismakingsles. Tijdens de les ontwikkelen leerlingen loopbaancompetenties, 21e-eeuwse vaardigheden en burgerschapscompetenties. Aan de hand van onze animatie ‘Wat is LOB?’ ontdekken jouw leerlingen wat het vak LOB inhoudt en wat ze ervan kunnen verwachten.

Geef het nieuwe schooljaar een kickstart met deze gratis thema’s van Proeftuin:

 • Thema: Dit ben ik (onderbouw)
  In dit thema maken leerlingen kennis met zichzelf en hun school. Ze leren zichzelf presenteren om zo een goede start te maken op hun nieuwe school. Dit is ook het uitgelezen moment om klassikale afspraken te maken, waar iedereen elkaar aan houdt. Erg handig tijdens mentorlessen.
 • Thema: Typisch jij! (bovenbouw)
  Best spannend, die bovenbouw. In dit thema leren leerlingen aangeven wat hen maakt tot wie ze zijn. Ook leren ze hun verwachtingen voor de bovenbouw te verwoorden en aangeven wat ervoor nodig is om zich prettig te voelen in een groep.

Vink hieronder aan van welke thema’s jij de werkbladen wilt ontvangen. Na de registratie nemen wij contact met je op en ontvang je 3 interactieve werkbladen om te verspreiden onder je leerlingen. Deze werkbladen zijn digitaal invulbaar. Zo zorg je samen met jouw leerlingen voor een goede start van het schooljaar!

Kies je gratis LOB-thema

  Selecteer het thema waar jij werkbladen van wilt ontvangen: Dit ben ik (onderbouw)Typisch jij! (bovenbouw)

  Aanhef Dhr.Mevr.

  Hiermee ga ik akkood met de voorwaarden voor het gebruik van de LOB-thema's van Proeftuin.

  Vul deze code in: captcha

  Proeftuin is onderdeel van: