ERVAAR PROEFTUIN BESTEL PROEFTUIN

Ontdek Proeftuin LOB digitaal

Naast de online docentenomgeving en de creatieve werkboeken voor leerlingen, is Proeftuin LOB nu volledig digitaal beschikbaar. Hiermee werk je eenvoudig online samen met jouw klas en bouw je een compleet portfolio én loopbaandossier op. Zo ontdekken leerlingen welke studie of loopbaan het best bij ze past én worden ze compleet voorbereid op een veranderende maatschappij.

De digitale leerlingenomgeving is ontwikkeld in samenwerking met docenten en leerlingen. Het lesmateriaal is hierdoor volledig afgestemd op de leefwereld van jongeren en het ontzorgen van docenten. Proeftuin LOB digitaal omvat:

  • de online docentenomgeving
  • presentatietools voor de lessen
  • digitale leerlingenomgeving

Gemakkelijk je les voorbereiden

Per les kies je uit drie lestypen: gestuurd, gemiddeld en vrij. Volledig afgestemd op de dynamiek van jouw groep. In de online docentenomgeving klik je op de actieve presentatie en ga direct aan de slag! Geef waardevol invulling aan LOB én de persoonlijke ontwikkeling van je leerlingen.

Gebruik interactieve presentaties

In de online docentenomgeving bieden we presentaties aan die je kunt gebruiken in de les. Zodat je direct aan de slag kunt met de les.

Gebruik je onze werkboeken? Dat kan nog steeds, de presentaties sluiten ook naadloos aan op onze creatieve werkboeken. Zodat je gewoon met onze werkboeken kunt blijven werken.

Docent: “Ik kies snel en gemakkelijk welke les het beste aansluit bij mijn leerlingen.”

Digitaal portfolio burgerschap onderwerpen

Bouw digitaal portfolio op

Behandel 6 thema’s per jaar. Elk thema bevat 4 lessen. In les 4 wordt een eindopdracht gemaakt waarin de inhoud van het thema terugkeert. In de docentenomgeving keur je de eindopdrachten goed en deze worden daarna automatisch opgenomen in het loopbaanportfolio. Leerlingen kunnen daarnaast gemakkelijk eigen werk uploaden in het portfolio.

Elk thema biedt een zelftest. Zo wordt gedurende de hele opleiding gebouwd aan een overzicht van talenten, kwaliteiten en verwachtingen. Proeftuin is opgedeeld in drie leerwerelden met in totaal 24 thema’s:

  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Leren en studeren
  • Werk en Loopbaan

Bewaar overzicht

Beoordeel de eindopdrachten van je leerlingen en behoud overzicht op hun voortgang. Uit de eindopdrachten haal je belangrijke input die je kunt gebruiken voor je lessen of gesprekken met leerlingen. Zo stem je de lessen nóg beter af op de dynamiek en wensen van jouw klas, en weet je wat je met leerlingen kunt bespreken. Vragen ze om meer sturing of gaan ze liever individueel aan de slag? Omdat je het overzicht hebt, speel je hier tijdig op in.

Decaan: “Ik houd gemakkelijk overzicht en weet wat ik met leerlingen kan bespreken.”

Proeftuin voortgang leerlingen

Korte rondleiding leerling

Korte rondleiding docent en decaan

Ervaar het zelf!

Ben je nieuwsgierig geworden naar het vernieuwende Proeftuin en wil je het zelf proberen? Dat kan! Druk op de knop hier beneden om je aan te melden, dan zorgen wij ervoor dat je zo snel mogelijk toegang krijgt tot proeflessen of een proefaccount.

Test vernieuwde Proeftuin
Nieuwsgierig?
Vraag vrijblijvend een gratis exemplaar van Proeftuin aan. In overleg komen we graag langs om Proeftuin persoonlijk te presenteren.