ERVAAR PROEFTUIN BESTEL PROEFTUIN

Antwoorden op de meest gestelde vragen

Kan ik de portfolio's van alle leerlingen inzien?

Ja. Selecteer de juiste klas, vervolgens de juiste leerling en dan kun je bij alle eindopdrachten en het talentenpaspoort. Laatsgenoemde vormt een mooie basis voor loopbaangesprekken.

Kan ik met de werkboeken ook een digitaal portfolio opbouwen?

Ja. Kies een pakket met de licentie en de werkboeken tegen drukkosten. De lesopdrachten verwerken de leerlingen in hun werkboek, en de eindopdrachten en loopbaantesten digitaal. Zo werk je drie van de vier lessen in een boek en bouw je toch een volledig digitaal loopbaanportfolio op.

Kan ik het werk van mijn leerlingen inzien?

Je kunt eindopdrachten inzien en goedkeuren in de online docentenomgeving.

Kan ik zien aan welke competenties gewerkt wordt?

Absoluut. Bekijk de competentiematrix in het werkboek voor een overzicht van loopbaancompetenties per thema. Als een leerling een eindopdracht heeft ingeleverd (zie portfolio), dan heeft de leerling aanwijsbaar aan die competentie, 21e eeuwse vaardigheid of burgerschapscompetentie gewerkt.

Zijn de lespresentaties ook te gebruiken als je werkt met de werkboeken?

Zeker! Er zit geen verschil in de inhoud van de opdrachten tussen de licentie en werkboeken. Als er in een presentatie staat ‘maak opdracht…’ is die opdracht zowel in het boek, als in de digitale omgeving te vinden.

Kan ik mijn voorkeurslessen bewaren?

Dat kan zeker. Als je volgend jaar dezelfde les wilt geven staat die nog steeds geselecteerd.

Is Proeftuin LOB ook beschikbaar op een mobiele telefoon?

Ja, de software is ontwikkeld voor zowel telefoon als computer.

Welke bestandstypen worden ondersteund bij het uploaden?

Er worden 12 bestandstypen ondersteund met een maximum van 8 MB.

Blijft al het gemaakte werk van leerlingen automatisch opgeslagen?

Zeker. Zodra je iets typt, wordt het automatisch naar onze servers verzonden.

Kan ik nog doorwerken met de oude lesvoorbereidingen?

Dit kon voor de onderbouw nog tot het schooljaar 2020-2021. De lesvoorbereiding voor de bovenbouw blijft beschikbaar t/m 2023. We raden je dan ook aan om de nieuwe lessen te gebruiken. Deze blijven up-to-date. Heb je hulp nodig bij de overstap? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

Er is soms overlap met andere vakken, bijvoorbeeld Nederlands en maatschappijleer. Is dat een probleem?

Integendeel. Overlap benadrukt het belang van de stof en herhaling op een andere toon is juist waardevol. Tip: werk vakoverstijgend. Plan thema’s zo in dat je bijvoorbeeld zowel tijdens mentoruur als tijdens Nederlands bezig bent met een motivatiebrief en benader dezelfde brief vanuit een ander perspectief.

Kan ik uit meerdere leerjaren thema's kiezen?

Ja. De jaarlicentie geeft zowel de leerling als de docent toegang tot 4 jaar lesmateriaal met de daarbij behorende thema’s en opdrachten (het materiaal voor de bovenbouw is ook digitaal beschikbaar vanaf het schooljaar 2022-2023).

Hulp bij kiezen!

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je een andere vraag die hier niet tussen staat? Neem dan contact met ons op en stel je vraag. Dan helpen wij jou graag verder!

Nieuwsgierig?
Vraag vrijblijvend een gratis exemplaar van Proeftuin aan. In overleg komen we graag langs om Proeftuin persoonlijk te presenteren.

Lees meer over: